Kariera rekrutors

Urška SmrekarDežurni kadrovik

Vam razkrivanje osebnih podatkov v času iskanja nove zaposlitve predstavlja težavo?

Uvajanje na delovno mesto v času korone

Karierin blog // 29. oktober 2020
Kariera , kadrovsko podjetje

Sem Nina Kavčič univ.dipl. biopsihologinja. Moja pot na karieri se je začela februarja letošnjega leta. Vse kar je ponujalo podjetje je bilo nekaj, kar sem si že dolgo želela početi.

Delam na položaju managerke HR projektov v oddelku Executive search. Vodja mojega oddelka me je na začetku seznanila z vsemi oddelki in obsegom dela na našem oddelku, na katerem sva bili na začetku prisotni samo midve. 

Uvajanje je potekalo gladko, ker sva bili v pisarni le dve je bila komunikacija hitra in pomoč ter podpora vedno na dosegu roke. Ker so zadeve tekle gladko, sem poleg prodajnih zadolžitev, ki so me čakale v prvem tednu, že dobila svoj prvi projekt. 


S tem se je začelo tisto pravo delo, ki sem ga od dneva, ko sem prejela novico o zaposlitvi, komaj čakala. Začelo se je iskanje in selekcija kadrov, kamor spada iskanje primernega kadra, pregledovanje prijav in opravljanje razgovorov. Z razgovori, sem imela že pred tem kar nekaj izkušen, vendar jih sama na takem nivoju nisem še nikoli opravljala, zato je bilo na začetku prisotne kar nekaj priprave, da sem zadeve lahko izpeljala na profesionalnem nivoju. 

Glede na to, da sem po strokovni plati biopsihologinja, mi je to zadevo nekoliko olajšalo, saj sem skozi študij osvojila kaj je pomembno in kaj želim o sogovorniku izvedeti in kako postaviti vprašanja, da dobim odgovore na zastavljeno vprašanje. Seveda, je bilo na prvih razgovorih čutiti tudi dobro mero treme, vendar mi je ta pomagala, da sem lahko zadeve izpeljala profesionalno. 

Ko sem se ravno dobro utekla v delo, pa je prišla vsem dobro znana karantena, zaradi korona virusa. Zadeve je postavila popolnoma na glavo, najbolj pomemben del selekcije, razgovori s kandidati, so bili prestavljeni na Skype. Kar naenkrat nisi pri zagovoru imel več človeka pred seboj ampak si mogel zadevo opraviti preko računalnika. Potrebno je bilo kar nekaj prilagajanja, saj nam pri razgovoru veliko o človeku pove njegova neverbalna komunikacija in je bilo treba na drugačne načine pri osebi razbrati stvari, ki nas zanimajo.

Zadeve se počasi vračajo v stare tirnice, jaz pa komaj čakam dan, ko bomo lahko razgovore in celotne postopke ponovno vodili osebno in ne več preko ekranov.

2.800

Zaposlenih

1.000+

postopkov zaposlitve letno

3.800

testiranj letno

10.000

selekcijskih postopkov letno

850

vodenih prenehanj delovnih razmerij letno

210

lokacij po Sloveniji in tujini