5 korakov za izpolnitev kariernih zaobljub

Klaudia Vegmaher, Talent rekrutorka

29. januar 2024
5-korakov-za-izpolnitev-kariernih-zaobljubkariera2

Ste se odločili, da bo 2024 vaše leto in da ste pripravljeni na karierno spremembo? Je končno napočil čas, da najdete novo zaposlitev in naredite drzno spremembo? Januar se že nagiba h koncu, zato nikakor ne odlašajte – preverite 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali na poti do uspeha!

1. O spremembi dobro razmislite in se nanjo pripravite


Če ste se odločili, da boste v tem letu naredili karierno spremembo, se tega lotite strateško. Razmislite, kaj na trenutnem delovnem mestu cenite, kje vidite priložnosti za rast in kaj si želite doseči v prihodnosti. Vzemite si tudi čas za samorefleksijo – pri tem si lahko pomagate z vprašanji:

  • Kaj sem se v preteklem letu naučil in kaj sem dosegel?
  • Kje trenutno stojim in kam si resnično želim?
  • Kaj moram storiti, da to dosežem?
  • Na katerem področju sem najbolj talentiran in kako lahko to najbolje unovčim pri doseganju svojih ciljev?
  • Kje so moje šibke točke in kaj lahko naredim, da se na teh področjih izboljšam?
  • Kakšne so moje vrednote, kaj mi je v življenju najbolj pomembno in kako lahko to uskladim s svojo kariero? 

 Če se odločate za menjavo zaposlitve znotraj svoje stroke, analizirajte trg in med seboj primerjajte podjetja, ki vas zanimajo. Če razmišljate o menjavi v novo stroko, preverite, ali imate vsa znanja, ki so za to potrebna in se po potrebi udeležite dodatnih izobraževanj. Na spletu najdete ogromno dobrih in brezplačnih izobraževanj. Menjava zaposlitve naj bo premišljen korak, ki se ga lotite dobro pripravljeni!

 5 korakov za izpolnitev kariernih zaobljubkariera

2. Posodobite življenjepis

Zdaj, ko ste pripravili načrt in se odločili za spremembo, je čas, da poskrbite za dobro predstavitev. Vaš življenjepis je ključen dokument pri iskanju nove zaposlitve. Zato je pomembno, da je sestavljen pregledno in da vsebuje vse pomembne informacije. Na našem blogu preberite, na kaj morate biti pozorni, ko pripravljate življenjepis.

Privlačen življenjepis je danes enostavno ustvariti. Poznate spletni program Canva? Canva ima kopico različnih templatov, po katerih si lahko ustvarite tisti pravi življenjepis, ki bo rekruterjem sporočal točno tisto, kar sami želite.
 

3. Uredite svoj LinkedIn profil

Linkedin je vaša digitalna vizitka, zato poskrbite, da je dobro izpolnjen. Prepričajte se, da odraža vaše kompetence in izkušnje. Če ste že posodobili življenjepis, lahko informacije, ki ste jih zbrali tam, uporabite tudi kot izhodišče za posodobitev svojega LinkedIn profila - dobro izpolnjen profil bo rekruterjem in headhunterjem omogočil, da vas kontaktiramo s ponudbami, ki ustrezajo vašim izkušnjam in kvalifikacijam! Obenem pa je LinkedIn odlično orodje za spremljanje objav podjetij, zaposlitvenih oglasov ter navezovanje stikov s strokovnjaki iz različnih strok. Naše nasvete, kako urediti Linkedin profil, najdete tukaj.

Tudi mi na Karieri redno objavljamo odprta delovna mesta na našem LinkedInu, še več pa jih boste našli na osebnih profilih mojih sodelavk rekrutork. Ste z mano že povezani na LinkedInu? Moj profil najdete tukaj.  

 

4. Redno spremljajte zaposlitvene oglase

Redno preverjajte aktualne zaposlitvene oglase na različnih portalih, da ne zamudite zanimivih priložnosti. Ne pozabite niti na LinkedIn Jobs in spremljanje spletnih strani podjetij, ki vas zanimajo. Tudi v Karieri redno objavljamo delovna mesta, ki se odpirajo v različnih strokah pri podjetjih širom Slovenije – za priložnost, ki vam bo pisana na kožo, nas zato redno spremljajte na vseh kanalih.


5. Vpišite se v našo bazo kandidatov

Če trenutno v naši bazi ne najdete tiste prave priložnosti zase, se vpišite v našo bazo kandidatov. Vpis vam vzame le nekaj minut – mi pa bomo tako lahko lažje navezali stik z vami, ko se pojavi priložnost, ki bo ustrezala vašim izkušnjam!

5 korakov za izpolnitev kariernih zaobljubkarierablog