Pogosta vprašanja

Sedež našega podjetja je na Dunajski cesti 165, 1000 Ljubljana. Imamo pa tudi pisarno v Mariboru in Novem mestu ter recruitment&assesment center v Celju.

Na voljo smo vam na telefonski številki 01 300 31 00 ali na [email protected]. V stik pa lahko stopite tudi z našimi sodelavkami preko LinkedIna.

Na delovno mesto se lahko prijavite na naši spletni strani. Kliknite zgoraj "delovna mesta" in izberite želeno odprto. Preberite opis in če vas delo zanima ter ustrezate kriterijem, oddajte prijavo. Prijava je enostavna in vam ne bo vzelo veliko časa. Če potrebujete pomoč, nas lahko pokličete na 01 300 31 00 ali pošljete sporočilo na [email protected].

V bazo se lahko vpišete preko naše spletne strani pod zavihkom vpis v bazo ali pa nas kontaktirajte na 01 300 31 000.

Vpis v našo bazo kandidatov prinaša številne prednosti, med katerimi je najpomembnejša prednost možnost prednostne obravnave pri novih delovnih priložnostih. Poleg tega nam vpis omogoča boljše prilagajanje ponudbe zaposlitvenih možnosti posameznikovim potrebam in željam, saj ohranjamo aktualne informacije o njihovih delovnih izkušnjah, veščinah in interesih.

Zaposlitveni postopki se lahko razlikujejo glede na delodajalca, okvirno potekajo takole: Najprej opravite spletni razgovor z enim od naših rekrutorjev oz. rekrutork. 

Če ustrezate delovnemu mestu, vaš življenjepis pošljemo podjetju in se z njimi dogovorimo za termin drugega razgovora. Po uspešnem razgovoru s podjetjem sledi zdravniški pregled. 

V primeru, da ste trenutno zaposleni, po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu prekinete zaposlitev pri trenutnem delodajalcu. Po podpisu pogodbe vas obvestimo o pričetku dela.

Če ste se preselili v Slovenijo, za zaposlitev potrebujete delovno dovoljenje ali informativni list. Svetujemo vam, da se obrnete na Zavod za zaposlovanje, da ugotovite, kateri dokument je potreben glede na vrsto vaše vize.

Običajno v roku enega tedna prejmemo vaše zdravniško spričevalo. Nato vas kontaktiramo, da se dogovorimo o datumu pričetka dela.

Stroške zdravniškega pregleda krije podjetje, ki nas je najelo.

Odpoved podate šele po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu.

Vaše pravice kot najeti delavec v podjetju so in morajo biti enake tistim, zaposlenim direktno v podjetju. Osnovna plača in dodatki se izplačujejo v skladu s sistematizacijo podjetja, h kateremu ste napoteni. Storitev plačujejo delodajalci, vam osebno ne zaračunavamo mesečnih stroškov.

Postopek iskanja nove zaposlitve je za kandidata povsem brezplačen. Vse stroške selekcijskega postopka pokrije podjetje, ki nas najame.

Zaposlitev preko naše agencije vam odpira vrata do vodilnih delodajalcev v regiji. V primeru, da vaš trenutni zaposlovalec zaradi različnih dejavnikov želi prekiniti delovno razmerje, vam mi kot agencija hitro in učinkovito pomagamo najti novo zaposlitev, ki bo čim bolj ustrezala vašim željam.

Nudimo širok izbor delovnih mest pri vodilnih delodajalcih v regiji. V naši ponudbi boste našli tako delovna mesta v proizvodnji kot tudi strokovne in vodstvene pozicije. Poleg tega vam nudimo tudi svetovanje pri pripravi na razgovor, pomoč pri urejanju življenjepisa in druge storitve.

Da, imamo prosta delovna mesta, kjer vam v sodelovanju s podjetjem uredimo izdajo delovnega dovoljenja za Slovenijo. Pri delodajalcu, ki vam izda dovoljenje je treba delati eno leto brez prekinitve, preden dobite prost dostop na trg dela, ko se boste odločili za menjavo zaposlitve.

Če ste se preselili v Slovenijo in vaša viza ne omogoča prostega dostopa do trga dela, vam mora podjetje izdati informativni list za zaposlitev. To je dokument, ki potrjuje vašo zaposlitev pri delodajalcu.

Pravica do prostega dostopa na trg dela pomeni, da tujec v Republiki Sloveniji lahko opravlja delo, se zaposli ali samozaposli brez delovnega dovoljenja, razen če mednarodna pogodba, ki zavezuje Republiko Slovenijo, določa drugače.

Tuji državljani, ki se želijo zaposliti v Sloveniji potrebujejo delovno dovoljenje. Tukaj lahko preverite zaposlitvene oglase pri podjetjih, ki urejajo delovno dovoljenje.

Podjetja se pogosto odločijo za iskanje kadra preko kadrovske agencije zaradi hitrejšega in učinkovitejšega procesa iskanja primerne delovne sile, strokovnega znanja agencijskih strokovnjakov pri izbiri ustreznih profilov, zmanjšanja administrativnih bremen, dostopa do pasivnih kandidatov ter zaupanja v kakovost izbire kandidatov in zanesljivost celotnega procesa.

Headhunting je proces iskanja in zaposlovanja visoko kvalificiranih kandidatov za določena delovna mesta, pri čemer se posrednik osredotoča na aktivno iskanje in nagovarjanje potencialnih kandidatov, ki že zasedajo podobne položaje v drugih podjetjih. Namen headhuntinga je pridobiti najboljše talente za specifična delovna mesta.

Razlogi za iskanje nove osebe za določeno pozicijo so lahko različni in se razlikujejo glede na potrebe posameznega naročnika. Med najpogostejšimi razlogi so povečan obseg dela, odhod trenutnega zaposlenega v pokoj, reorganizacija podjetja, potreba po posebnih veščinah ali izkušnjah, širitev poslovanja, ali pa preprosto želja po svežem pogledu in novih idejah v podjetju.