Karierin Blog

Raziskuj široko paleto kariernih priložnosti skozi našo zbirko zapisov! Vsak prispevek na blogu ti odpira vrata k navdihujočim zgodbam, koristnim nasvetom ter svež pogled na osebni in strokovni razvoj.

iskrenost na zaposlitvenih razgovorihkariera slovenijablog

Klaudia Vegmaher

24. april 2024

ISKRENOST NA ZAPOSLITVENIH RAZGOVORIH

V želji po kariernem napredku nas lahko premami, da na zaposlitvenih razgovorih pretiravamo s svojimi izkušnjami ali zamolčimo neprijetne resnice. Glede na aktualne raziskave kar 80 % kandidatov na razgovorih prireja resnico – se to na dolgi rok obrestuje ali je bolje biti povsem iskren?

Beri dalje
Zakaj generacija z želi razkritje plač v oglasih karierablog3

Melanija Miceska

27. marec 2024

Zakaj generacija Z želi razkritje plač v oglasih

Razkritje plač v oglasih za delovna mesta bi lahko postalo ključno orodje za odpravljanje megle na kariernem nebu. S kratko anketo smo raziskali, kako generacija Z - rojeni po letu 1997 - dojema spremembo ter kakšno vlogo ima transparentnost plač v oglasih pri oblikovanju kariere.

Beri dalje
5 korakov za izpolnitev kariernih zaobljubkariera2

Klaudia Vegmaher

29. januar 2024

5 korakov za izpolnitev kariernih zaobljub

Ste se odločili, da bo 2024 vaše leto in da ste pripravljeni na karierno spremembo? Je končno napočil čas, da najdete novo zaposlitev in naredite drzno spremembo? Januar se že nagiba h koncu, zato nikakor ne odlašajte – preverite 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali na poti do uspeha!

Beri dalje
agilni hrkariera slovenijablog

Sara Antolin

30. november 2023

Agilni HR in upravljanje talentov

Agilni HR in upravljanje talentov sta ključna za zagotavljanje organizaciji hitrega prilagajanja dinamičnemu poslovnemu okolju ter ohranjanje konkurenčnosti z učinkovitim razvojem zaposlenih.

Beri dalje
Sonja Špoljarič

Kariera

31. marec 2023

Intervju Sonja Špoljarič

Veseli smo, da lahko v sklopu pogovorov Na kavo s strokovnjaki na trgu dela predstavimo še en zanimiv pogled na trenutno dinamično situacijo na trgu dela, s strani dolgoletne direktorice za področje kadrov ADE regije, Sonje Špoljarič, s katero se je v prijeten in navdihujoč pogovor zapletel naš sodelavec Klemen Žibret.

Beri dalje
Event Na Kavi

Kariera

15. februar 2023

Na kavo s strokovnjaki na trgu dela

Kariera z veseljem oznanja začetek naše nove serije Linked In pogovorov »Na kavo s strokovnjaki na trgu dela«. V čast nam je, da bomo gostili vodilne kadrovske strokovnjake, s katerimi bomo razpravljali o sedanjosti in prihodnosti kadrovanjem in dela z zaposlenimi. Naša prva gostja je gospa Petra Felda (senior HR partner v CRIF)

Beri dalje
Kako napisati spremno pismo

Kariera

26. oktober 2022

Kako napisati spremno pismo

Vzemite si nekaj minut za spodnje vrstice, preberite naše nasvete in napišite spremno pismo, ki bo izstopalo in poskrbite, da bo vaš življenjepis ali prijavni obrazec opazen.

Beri dalje
cv gf21abe8541920

Kariera

17. september 2022

Kako napisati življenjepis

»Je moj življenjepis predolg ali prekratek? Sem napisal/a dovolj veščin in znanj? Je moja fotografija dobra ali pošljem brez nje? Je napisan slovnično pravilno? Je dovolj zanimiv, da bo pritegnil pozornost?« To so verjetno vprašanja, ki si jih zastavlja vsak slehernik ob iskanju nove zaposlitve.

Beri dalje
reading 9255891920

Kariera

25. julij 2022

Koristi počitniškega branja knjig

Poletje je čas počitnic, raziskovanj, potovanj, izletov, spoznavanj drugih kultur, novih poznanstev in čas za sprostitev. Po navadi proste dni zapolnimo tudi z branjem, tistim lahkotnejšim, počitniškim branjem.

Beri dalje
laptop at the pool remote work on holiday freelan 2022 05 31 13 43 30 utc

Kariera

8. julij 2022

Se lahko zares »odklopite« na dopustu?

Večina služb je dandanes takih, da bolj težko v celoti odklopimo delovne obveznosti za dva ali tri tedne. Zazvoni telefon, nekdo mora nekaj nujno vprašati, skrbi nas količina neprebrane pošte, zanima nas, kaj je novega in že pregledujemo elektronsko pošto ali sprašujemo sodelavce, ali na delu vse poteka brez posebnosti.

Beri dalje